AllNeW4U

AllNeW4U

اوول نيو فور يو كله جديد في جديد
 
الرئيسيةالمجلةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

WashHeart
المواضيع الأخيرة
» النجاح والفشل
الثلاثاء 20 نوفمبر 2012, 11:36 pm من طرف MR HEMA

» عفوا..أنت لست وسيما
الثلاثاء 20 نوفمبر 2012, 11:34 pm من طرف MR HEMA

» كيف دخلت هذه البرتقاله داخل هذه الزجاجة الصغيرة ؟
الثلاثاء 17 يوليو 2012, 9:44 pm من طرف MR HEMA

» نصائح اسلامية بالصور
الثلاثاء 17 يوليو 2012, 9:39 pm من طرف MR HEMA

» نتيجة الثانوية العامة 2012
الإثنين 16 يوليو 2012, 6:15 pm من طرف MR HEMA

» الرئيس محمد مرسي يبدأ تأدية مناسك العمرة 2012-07-12
الخميس 12 يوليو 2012, 4:26 am من طرف MR HEMA

» بالصور : استقبال رئيس الجمهورية بالمملكة العربية السعودية
الخميس 12 يوليو 2012, 12:32 am من طرف MR HEMA

» حلقة رائعة مع المذيع الذي خلقه الله بدون يدان ويكتب بفمه ويشعل النار بفمه
السبت 07 يوليو 2012, 1:13 am من طرف MR HEMA

» دعاء اللهم بلغنا رمضان ناصر القطامي
الخميس 05 يوليو 2012, 10:30 pm من طرف MR HEMA

» أجمد حلقة عن الرئيس محمد مرسي - أخيراً بقي عندنا رئيس منتخب - الشيخ مسعد أنور
الثلاثاء 03 يوليو 2012, 11:34 pm من طرف MR HEMA

» رسالة الي السيد الرئيس - خطبة خطيرة جدا ومنتهي الروعة للشيخ محمد حسان 29-06-2012
السبت 30 يونيو 2012, 4:25 am من طرف MR HEMA

» صور حصرية من لقاء الشيخ أبي اسحاق الحيوني علي قناة الناس مع المخرجين وطاقم العمل
الجمعة 29 يونيو 2012, 4:40 am من طرف MR HEMA

» سلسلة أحداث النهاية للشيخ محمد حسان بجودة عالية . لينكات مباشره
الأحد 24 يونيو 2012, 1:49 pm من طرف MR HEMA

» Afla.Yaaklon.[FullPack]افـلا يـعـقـلـون - د.زغلول النجار. كامل. لينكات مباشرة
الأحد 24 يونيو 2012, 1:43 pm من طرف MR HEMA

» كيف تتعامل مع الله الجزء الثانى كامل لينكات مباشرة
الأحد 24 يونيو 2012, 1:40 pm من طرف MR HEMA

اخترنا لــــــــــــكـــــــــ.........
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الفهرس
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث

شاطر | 
 

 عزومات رمضان ....فن وتكتيك

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
seema
عضو محترف
عضو محترف


عدد الرسائل : 234
العمر : 28
نقاط : 279
تاريخ التسجيل : 10/03/2009

مُساهمةموضوع: عزومات رمضان ....فن وتكتيك   الخميس 03 سبتمبر 2009, 11:32 pm

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
.................................................. .........



طبعا رمضان شهر كله خير وبركة
وكله عزومات وولائم في منتهى الجمال...

1- طبعا كل يوم والتاني عندك عزومة شكل وأكيد قبل العزومة بتبقي محتارة مش عارفة تعملي إيه وتقدمي إيه ونفسك تقدمي أحلى حاجة عندك...؟؟؟؟؟؟؟

2- نفسك كمان تخلصي الأكل بدري قبل أذان المغرب على الأقل بساعتين علشان تغيري هدومك وتستقبلي المعزومين..؟؟؟؟

( ما هو مش معقول الضيوف ييجوا يلاقونك قاعدة لسه في المطبخ بتطلعي حاجات من الفرن وبتدخلي حاجات تانية)

صح ولا غلط ؟؟؟؟



طبعا هتسألي نفسك دلوقتي وتقولي ازاي كل ده يحصل؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وعلشان تباني قدام ضيوفك ست بيت من الدرجة الأولى
بقولكم الان على طريقة سهلة جدا
للاستعداد لعزومات رمضان...

يلاّ نشوف مع بعض
.................................................. ....................



1-اقعدي مع نفسك

*شوفي يا ستي الاستعداد للعزومة بيكون قبلها بيومين بإنك بتقعدي مع نفسك كده وتشوفي عدد المعزومين قد إيه؟؟؟
* وعلى الأساس ده بتحددي كمية الأكل اللي إنتِ هتعمليها وخدي بالك إن لو كان عدد المعزومين قليل يعني مثلا 3 أفراد هيبقى عدد الأصناف قليل ومحدود...

*لكن لو عدد المعزومين كبير يبقى فيه تنوع في الأصناف المقدمة وهذا علشان ترضي جميع الأذواق




2-هاتي ورقة وقلم

*بعد ما حددتي عدد المدعوين للعزومة هاتي ورقة وقلم واكتبي قائمة بالأصناف اللي المفروض تكون موجودة على السفرة..

وهذي نسخة من القائمة اللي ممكن إنك تعمليها في أي عزومة..

• أولا السلطات:

شوفي يا ستي المفروض يكون عندك على السفرة في أي عزومة نوعين من السلطات وليكن مثلا طبق سلطة طحينة وطبق سلطة خضراء.
المهم يكون طبق السلطة الخضرا اساسي على السفرة

• ثانيا الشوربة:

كفاية قوي في عزومة رمضان وجود نوع واحد من الشوربة خاصة كمان لو كان عدد المعزومين مش كبير.

• ثالثا اللحوم:

طبق اللحوم هذا بيعتبر من الأطباق الرئيسية على السفرة علشان كده لازم يكون على السفرة في أي عزومة نوعين من اللحوم وليكن مثلا طبق بوفتيك لحمة وطبق دجاج مشوية.

• رابعا النشويات:

النشويات زي الرز أو المكرونة أو الرقاق أو المحشي وخدي بالك إن المفروض يكون على السفرة نوع واحد من النشويات.. يعني إما مكرونة أو رز، مش معقول الاتنين.

• خامسا الخضار:

كفاية صنف واحد من الخضار على السفرة خاصة إن الإقبال على الخضار بيكون مش كبير في العزومات.

• سادسا الحلويات:

أكيد لو عندك عزومة هتقضي وقت كبير جدا في عمل الأكل علشان كده اختاري الحلويات السهلة في التحضير أو اختاري الأصناف اللي ممكن إنك تعمليها قبلها بيوم... زي البسبوسة أو أي نوع من الحلويات اللي بتتقدم باردة زي الآيس كريم




3-التحضير الفعلي للعزومة

*بعد ما جهزت قائمة بالأصناف اللي إنتِ ناوية تعمليها في العزومة عليكِ ببدء التحضير الفعلي للعزومة وخدي بالك إنك تحضري هذا قبلها بيوم.

*طبعا هتسألي نفسك وتقولي ليه احضر الأكل قبلها بيوم، هذ الأكل ممكن يخرب خاصة إن الجو حر...

شوفي يا ستي..

هذي الحاجات اللي ممكن إنك تعمليها قبل العزومة بيوم:

1- العصائر
ممكن إنك تعمليها وتحطيها في كوباية العصير وتحطيها في التلاجة أو تحطيها في أكياس وتحطيها في الفريزر وتطلعيها قبل المغرب بخمس ساعات.

2- جهزي أدوات المطبخ بتاعتك
زي "الصواني والأطباق والكوبايات والكاسات" واتأكدي من نظافتها بحيث إنها تكون جاهزة على الاستعمال.

3- لو هتعملي محشي
ممكن إنك تجهزيه وتلفيه وتحطيه في التلاجة بحيث يكون جاهز على التسوية يوم العزومة.

4- لو هتقدمي في العزومة لحمة أو دجاج مشوية
ممكن أنك تتبليهم ببصل قبل العزومة بيوم وتحطيهم في وعاء بلاستيك وتسيبيهم في التلاجة بحيث يكونوا جاهزين على الشواء يوم العزومة.

5- لو هتعملي مكرونة بالبشاميل أو جلاش باللحمة المفرومة يبقى ياريت إنك تعصجي اللحمة قبلها بيوم.

6- الحلويات
ممكن إنك تعمليها قبل العزومة بيوم وتحطيها في التلاجة ومن الحلويات اللي ممكن إنك تعمليها الآيس كريم والبسبوسة والبقلاوة.. وخدي بالك إنك تغطي صينية البسبوسة أو البقلاوة كويس


يوم العزومه نفسه

*أكيد لو جهزتِ الحاجات هذي زي ما قلنا لكيِ بتقومين يوم العزومة أعصابك مستريحة جدا وهتبدئي في إنك تخرجي الحاجات اللي إنتِ جهزتيها من التلاجة وتسويها وفي الوقت اللي الحاجة فيه بتستوي

* ممكن إنك تعملي السلطة وخدي بالك إنك تحطي الأكل اللي هيستوي بدري في أواني حرارية علشان يفضل محتفظ بسخونته...

وبكده فعلا

هتخلصي كل حاجة قبل أذان المغرب بساعتين وهتقدري تستقبلي ضيوفك وإنتِ أعصابك مستريحة قوي




قواعد اساسية لاعداد قوائم طعام للعزومات

1- ان تشمل القائمة عللى انواع مختلفة من الاطعمة المحتوية على جميع العناصر الغذائية التى لايمكن الاستغناء عنها فى اى وجبة اصلية

2- يجب ان يختلف كل طبق شكلا وموضوعا فلا يقدم فى نفس القائمة طبقين من نوع واحد او شككل واحد او متشابهين فى النوع والطعم

3- تجنب استعمال نوعين من الصلصة او من اللحوم المتشابهة

4- عدم وضع نوعين من الاطباق التى تحتاج الى تحمير مثل السمك المقلي وفى الحلوى لقمة القاضى وهكذا

5- مراعاه موسم الفاكهة والخضر واللحوم والاسماك

6- عدم تقديم اطعمة ثقيلة فى الايام الحارة بل تقديم اطباق خفيفة


منقوووووووووووووول


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
عزومات رمضان ....فن وتكتيك
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
AllNeW4U :: المنتديات العامة :: المطبــــــــــخ والمأكولات-
انتقل الى: